Tanis Food Tec ontwerpt, produceert en levert hoogwaardige machines en procesinstallaties voor de voedingsmiddelenindustrie. Het bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerp en de assemblage van continue beluchtingsmachines, roer- en mengtanks, poeder- en vloeistof mengers en doseersystemen alsmede de besturing daarvan. Tanis Food Tec is een groeiende, internationaal georiënteerde onderneming, gevestigd in Lelystad. Het bedrijf werkt project gericht en 95% is export. Het aantal medewerders groeit enorm met behoud van de positieve en informele sfeer. De basis van Tanis Food Tec is proceskennis, processing en besturing van installaties van industriële bakkerijen en zoetwaren bedrijven. 'EHEDGE' en design volgens de laatste technieken en innovatieve oplossingen zijn twee belangrijke uitgangspunten bij TFT installaties.

Medewerkers aan het woord Michel Kolkman

Wat is je functie bij TFT?

“Binnen Tanis Food Tec mag ik de functie Designer/Constructeur vervullen."

Hoelang werk je al bij TFT?

"Ik werk bij TFT sinds 2 januari 2019."

Hoe ziet jouw dag eruit bij TFT?

"Nadat ik een lekker bakje koffie heb gepakt loop ik naar boven om achter mijn eigen computer te gaan zitten. De eerste programma’s die ik open zijn HiCAD in Helios. In HiCAD teken ik allerlei (onderdelen van) machines en ik zorg ervoor dat deze netjes in Helios onder de juiste projecten worden weggezet. Op deze manier kan ik samen met mijn collega’s de benodigde componenten snel terug vinden. In de loop van de dag komt er mogelijk een projectleider binnen lopen die vraagt of ik met spoed een tekening kan maken. Deze tekening is na een paar uur klaar en ik ga weer verder met mijn eigen project. Enige tijd nadat de tekeningen klaar zijn, zijn de meeste ontwerpen fysiek te bewonderen in onze assemblagehal."

Hoe ziet jouw afdeling eruit?

“De ontwerpafdeling bestaat uit een Manager Design & Development, 7 Designers en één documentalist.
Het is altijd erg gezellig en de sfeer is erg goed. Doordat de één nog meer ervaren is dan de ander, en de ander juist door jonger te zijn en weer vernieuwende ideeën heeft, vullen we elkaar allemaal goed aan”

Waar sta jij over 3 jaar?

"Als alles volgens wens verloopt werk ik over 3 jaar nog steeds op de Ontwerpafdeling bij TFT. In deze functie en branche kan en zal ik mij nog enorm ontwikkelen. Ik voorzie in dit tijdsbestek genoeg uitdaging in mijn huidige functie. Het lijkt me erg leuk om later een eigen bedrijf te starten. Ik wil mij dan richten op het (technisch-) ontwerpen van producten en grafisch design"

Waarom werken bij TFT?

"Ik heb de HBO-opleiding Industrieel Product Ontwerpen gevolgd en afgerond. Hierna ben ik 2 jaar als Project Engineer werkzaam geweest. Tijdens deze baan en opleiding heb ik echter ontdekt dat ik me meer in de techniek en ontwerp-/tekenregels wil ontwikkelen. Zoals al eerder aangegeven heb ik de ambitie om ooit mijn eigen ontwerpbureau op te zetten. Om dit succesvol te laten verlopen is naar mijn mening werkervaring als Tekenaar/Constructeur kritisch. Wat mij bij TFT aantrok is, naast de uitgesproken en unieke (huis-) stijl de complexiteit van de machines. Daarnaast vind ik het een enorm pluspunt dat er tijdens het ontwerpproces de focus wordt gelegd op zowel functie als uitstraling van een product. Bij TFT word ik omgeven door fijne en betrokken collega’s."

terug naar pagina

Deze website gebruikt cookies
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.
x