Inventor Engineer - Lelystad

Wil jij graag onderdeel uitmaken van een groeiende wereldspeler? Werk jij liever slimmer dan harder? En heb jij de kennis en ervaring om kartrekker te zijn in de transitie van HiCAD naar Inventor? Dan maken wij graag kennis met jou!

Wat ga je doen?
Jouw rol bestaat uit drie onderdelen; project engineering, transitie van HiCAD naar Inventor en standaardisatie. Jouw standplaats is Lelystad, af en toe ben je op de locatie in Oss voor overleg.

Project engineering
Je maakt deel uit van een projectteam met daarin o.a. een projectmanager, lead engineer, werkvoorbereider en assemblage specialist. Samen werken jullie aan de nieuwste installaties voor de zoetwaren- en bakkerij industrie. Jij maakt vanuit een projectomschrijving (constructie)berekeningen welke je uitwerkt in detail- en samenstellingstekeningen en lay-outs. Indien nodig pas je gedurende het project bestaande tekeningen aan. Ook ondersteun je bij het oplossen van technische knelpunten tijdens het productie- of assemblageproces. Je werkt hierbij met Vault Software en uiteraard met Inventor.

Transitie van HiCAD naar Inventor
Bij Orangeworks wordt al met Inventor gewerkt, op de locatie in Lelystad zal deze overstap nog worden gemaakt. Jij hebt een belangrijke rol binnen het team dat zorgdraagt voor en vormgeeft aan deze transitie. Je deelt jouw kennis en ervaring met je collega’s en luistert met interesse naar ideeën van anderen. Samen bepalen jullie de koers, nemen anderen mee en zorgen voor een soepele overgang naar Inventor. Je geeft hierbij interne trainingen aan collega’s voor uitleg over het programma en de werkwijze.

Standaardisatie
Samen met collega’s werk je aan verdere standaardisatie in ontwerpen en het uitbouwen van de bibliotheek van componenten. Het zoveel mogelijk automatiseren van werkprocessen hoort hier ook bij. Slimmer werken in plaats van harder werken is het credo. Jij krijgt veel ruimte om mee te denken en samen weten jullie de juiste balans te vinden tussen klant specifiek ontwerpen en standaardisatie.

Kortom een uitdagende en afwisselende functie waarin je je creativiteit kwijt kunt en uitgedaagd wordt om initiatief te nemen. Daarnaast zijn er volop ontwikkelmogelijkheden binnen Tanis Food Tec, bijvoorbeeld in de richting van lead engineer.

Dit zijn wij!

Tanis Food Tec ontwerpt, produceert en levert hoogwaardige machines en procesinstallaties voor de zoetwaren en bakkerijen industrie. Het bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerp en de assemblage van continue beluchtingsmachines, roer- en mengtanks, poeder- en vloeistof mengers en doseersystemen alsmede de besturing daarvan. Tanis Food Tec is een groeiende, internationaal georiënteerde onderneming, gevestigd in Lelystad. Het bedrijf werkt project gericht en 95% is export. De basis van Tanis Food Tec is proceskennis, processing en besturing van installaties voor industriële bakkerijen en zoetwaren bedrijven. ‘EHEDG’ en design volgens de laatste technieken en innovatieve oplossingen zijn twee belangrijke uitgangspunten bij TFT installaties.

Afgelopen juni is in Lelystad het vernieuwde Experience Centre geopend waarbij wij op laboratoriumschaal de processen van onze klanten kunnen ontwikkelen, testen en valideren. Denk daarbij aan producten zoals marshmallows, crèmes voor koekjes, cupcakes en donuts. Daarnaast houden wij ons bezig met de nieuwste proces ontwikkelingen op het gebied van trends en ingrediënten voor deze producten.

Tanis Food Tec is in 2020 overgenomen door Orangeworks. Orangeworks is al ruim 50 jaar actief met het ontwerpen en bouwen van procesinstallaties voor de internationale voedingsmiddelenindustrie. Veel van de toegepaste onderdelen worden in eigen huis geproduceerd. Orangeworks is gevestigd in een splinternieuwe, state of the art fabriek in Oss. In totaliteit zijn er 125 medewerkers werkzaam binnen de Orangeworks Group.

  • Een relevante technische opleiding, bijvoorbeeld in de richting werktuigbouw;
  • Ervaring in een relevante functie binnen de machinebouw, ervaring binnen de foodsector is een pré;
  • Goede kennis van Inventor/Vault is nodig, kennis van HiCAD is een pré;
  • Een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.

Wie ben jij?
Afwisseling in je werk vind je belangrijk. Je werkt planmatig, maar als de dag anders loopt dan gepland is dat voor jou geen probleem. Ook kun je goed overzicht houden over de diverse lopende projecten. Hierbij denk je niet in problemen, maar in uitdagingen en je hebt een ‘hands- on’ instelling.

Je bent nieuwsgierig en onderzoekend van aard en denkt graag buiten de gebaande paden. Innovaties en nieuwe ontwikkelingen op jouw vakgebied volg je met interesse en je vindt het leuk de vertaling te maken naar toepassing hiervan in je eigen werk. Een hoog kwaliteitsbewustzijn en ‘afspraak is afspraak’ is iets wat voor jou kenmerkend is.

Je vindt het leuk een voortrekkersrol te hebben in de transitie van HiCAD naar Inventor. Met jouw goede communicatieve vaardigheden ben je in staat mensen mee te krijgen in de verandering en samen deze transitie tot een goed einde te brengen.

Je voelt je thuis binnen een internationaal georiënteerde organisatie die gericht is op innovatie en groei.

Wat wordt je geboden
Naast goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden biedt Tanis Food Tec je de kans om onderdeel uit te maken van een groeiende wereldspeler. Ben jij die gedreven en vooruitkijkende Tekenaar/Constructeur? Ben jij nieuwsgierig, creatief en innovatief dan is deze functie misschien wel iets voor jou!

Word jij onze nieuwe collega?

In deze functie rapporteer je aan Sander Rusche, Manager Design en Development. Voor vragen over deze vacature kun je contact opnemen met hem opnemen op 06-14178541 of sander.rusche@tanisfoodtec.com

Word je uitgedaagd door deze functie? Solliciteer dan via het sollicitatieformulier of mail naar hrm@orangeworks.nl en/of sander.rusche@tanisfoodtec.com