Lead/Proces Engineer

Dit zijn wij!

Tanis Food Tec ontwerpt, produceert en levert hoogwaardige machines en procesinstallaties voor de zoetwaren en bakkerijen industrie. Het bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerp en de assemblage van continue beluchtingsmachines, roer- en mengtanks, poeder- en vloeistof mengers en doseersystemen alsmede de besturing daarvan. Tanis Food Tec is een groeiende, internationaal georiënteerde onderneming, gevestigd in Lelystad. Het bedrijf werkt project gericht en 95% is export. De basis van Tanis Food Tec is proceskennis, processing en besturing van installaties voor industriële bakkerijen en zoetwaren bedrijven. ‘EHEDG’ en design volgens de laatste technieken en innovatieve oplossingen zijn twee belangrijke uitgangspunten bij TFT installaties. Afgelopen juni is in Lelystad het vernieuwde Experience Centre geopend waarbij wij op laboratoriumschaal de processen van onze klanten kunnen ontwikkelen, testen en valideren. Denk daarbij aan producten zoals marshmallows, crèmes voor koekjes, cupcakes en donuts. Daarnaast houden wij ons bezig met de nieuwste proces ontwikkelingen op het gebied van trends en ingrediënten voor deze producten. Tanis Food Tec is in 2020 overgenomen door Orangeworks. Orangeworks is al ruim 50 jaar actief met het ontwerpen en bouwen van procesinstallaties voor de internationale voedingsmiddelenindustrie. Veel van de toegepaste onderdelen worden in eigen huis geproduceerd. Orangeworks is gevestigd in een splinternieuwe, state of the art fabriek in Oss. In totaliteit zijn er 125 medewerkers werkzaam binnen de Orangeworks Group.

Dit zijn jouw uitdagingen

ls rechterhand van onze Sales en Projectmanagers ben jij verantwoordelijk voor het proces technisch uitwerken van onze projecten. Belangrijke taken hierbij zijn: Het bepalen van de project scope in nauw overleg met het Sales en R&D team. Het onderhouden van contacten met klanten op proces technisch gebied. Uitwerken van Flowsheets, PI&D. Vertalen van de offerte/order bevestiging in een project omschrijving. Specificeren van de benodigde project onderdelen en proces componenten. Begeleiden van de Engineers. Je houdt de Projectmanagers op de hoogte van de voortgang.

Dit wordt er van jou gevraagd

Hbo-opleiding richting werktuigbouwkunde, procestechniek of levensmiddelentechnologie. Ervaring in de machinebouw, procestechniek of levensmiddelentechnologie als Lead of Proces Engineer is een pré. Je bent sociaal, betrokken, stressbestendig en nauwkeurig/gestructureerd. Communicatief vaardig in zowel Nederlands als Engels. Proces technisch inzicht. Ervaring met PI&D en flowsheets. Zelfstandig en in team verband kunnen werken.

Wat wordt je geboden

Naast goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden biedt Tanis Food Tec je de kans om onderdeel uit te maken van een groeiende wereldspeler. Ben jij een proces techneut in hart en nieren? Ben je nieuwsgierig, leergierig en weet jij met jouw energie de neuzen dezelfde kant op te krijgen? Ga jij voor samenwerking reageer dan snel op deze leuke en uitdagende functie! Word jij onze nieuwe collega? In deze functie rapporteer je aan Sander Rusche, Manager Design en Development. Voor vragen over deze vacature kun je contact opnemen met hem opnemen op 06-14178541 of sander.rusche@tanisfoodtec.com of met Sanne Hendriks (HR Business Partner) op 06-45684133. Word je uitgedaagd door deze functie? Solliciteer dan via het sollicitatieformulier of mail naar hrm@orangeworks.nl.